۲۰ آذر ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۶
عضو هیئت امنای صندوق تامین اجتماعی: متن مصوبه افزایش سن بازنشستگی یک متن متفاوت از آنچه در صحن مطرح کردند شده است
محمدحسین مردی، عضو هیئت امنای صندوق تامین اجتماعی و کارشناس بیمه‌های اجتماعی: متنی که دوستان در صحن می‌گفتند تغییر کرده است که برای ما تعجب بر انگیز بود. وضعیت فعلی سازمان به نحوی است که برای تراز شدن یعنی منابع مساوی مصارف شود باید حقوق زیادی از شما بگیرند تا وضعیت درست شود. خیلی از صندوق‌های ما ورشکست شده اند. دولت باید بدهی خود را به صندوق‌های بازنشستگی پرداخت کند در غیر اینصورت صندوق‌ها باید بهره بگیرند، اما با بدهی‌های دولت مشکل برطرف نخواهد شد.
۲۰ آذر ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۳
دهقان کیا: کارگران قبل از رسیدن به سن بازنشستگی جدید از کار می‌افتند
نماینده کانون کارگران بازنشسته سازمان تامین اجتماعی در نشست مناظره با موضوع «افزایش سن بازنشستگی»: این سیاست‌های غلط دولت‌های گذشته و ادامه آن در دولت فعلی است که سازمان تامین اجتماعی را به سمت ورشکستگی میبرد. در بند ۴ سیاست‌های کلی درباره سازمان اجتماعی این است که بدهی دولت به صندوق پرداخت شود. اول باید این هزینه‌های گزاف که الان است جلوی شان گرفته شود. اول مدیریت سازمان گرفته شد و الان اموال سازمان گرفته می‌شود. افزایش سن سابقه شاید در شرکت‌های بزرگ جواب بدهد، اما کارگران و شرکت‌های کوچک اصلا به آن حداقل سن هم نمی‌رسند، قبل از آن از کار می‌افتند.
۲۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۷
سرانجام مقاومت غزه چه خواهد بود؟
احمد زیدآبادی، روزنامه نگار: درصد محقق شدن سناریو پیروزی حماس در این جنگ تقریبا صفر است و سناریوی صلح دو دولت تنها راه پیش رو است. اسرائیل تجربه جنگ زمینی را داشته است و از زمان تشکیلات فتح با جنگ‌های زمینی درگیر بوده است. / حسین جابری انصاری، سخنگو پیشین وزارت خارجه: ما در طول این تاریخ جنگ‌های اسرائیل با دو عقب نشینی بزرگ و بی قید و شرط اسرائیلی‌ها مواجه بودیم و تجربه سوم هم همین ۷ اکتبر رقم خورد. در همین معادله که یک طرف آن ارتش تا دندان مسلح اسرائیل وجود داشت مقاومت غزه این اتفاق بزرگ را رقم زد. ماموریت اسرائیل برای از بین بردن کامل حماس تقریبا غیرممکن است.
۲۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۴
جابری انصاری: مذاکره اولیه برای صلح بدون مقاومت ممکن نیست
حسین جابری انصاری، سخنگو پیشین وزارت خارجه: اسرائیل می‌گوید موضوع بازگشت آوارگان کاملا منتفی است، دولت جدیدی از فلسطین اگر قرار باشد وجود داشته باشد اراضی به هم پیوسته‌ای ندارد، هیچ چیزی به فلسطین نخواهیم داد. در شرایط حال حاضر آقای ابومازن هم با تمام باور‌هایی که به صلح و سازش دارد تا الان نتوانسته است پیشنهاد اسرائیلی‌ها را امضا کند. حتی اگر کسی باور دارد که امیدی برای صلح و تئوری دو دولت وجود داشته باشد بافت اسائیل نمی‌پذیرد و تا مادامی که مقاومت وجود نداشته باشد همین طرح اولیه تئوری صلح هم نمیتواند اتفاق بیفتد.
۲۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۳
جابری انصاری: تئوری صلح دو دولت غیر ممکن است
حسین جابری انصاری، سخنگو پیشین وزارت خارجه: در تابوتی که به نام صلح دو دولت برخی نامیده اند اصلا جنازه‌ای وجود ندارد. از سال ۲۰۰۳ به بعد جریان چپ اسرائیل که موسس آن بود از مرکز قدرت به حاشیه پرتاب شد و هم اکنون اصلا جناح چپی در اسرائیل وجود ندارد. مسئله و تئوری دو دولت به خاطر ساختار اسرائیل قابل اجرا نیست.
۲۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۱
جابری انصاری: پیروزی کامل اسرائیل بر حماس غیرممکن است
حسین جابری انصاری، سخنگو پیشین وزارت خارجه: هرچه نبرد در سرزمین‌های اشغالی فرسایشی شود برای اسرائیل شرایط سخت‌تر خواهد شد. در غزه با اینکه این منطقه در محاصره کامل است، اما اسرائیل هنوز در صحنه نبرد اصلی خود با مقاومت قرار نگرفته است. رگ گردن خودم را به امانت می‌گذارم و می‌گویم علارغم تمام قدرت ارتش اسرائیل و محاصره غزه پیروزی اسرائیل در این جنگ تقریبا ناممکن است.
۰۳ مهر ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۶
جامعه ایرانی پویا، کامل و متکثر است
علیرضا شجاعی‌زند، استاد جامعه شناسی در مناظره «آیا جامعه ایرانی ملتهب است؟» که با هدف بررسی شرایط جامعه پساپائیز ۱۴٠۱ در خانه دانشجو برگزار شد گفت: جامعه به شدت پیچیده و سیال است و ما واجد سه نوع التهاب هستیم. التهاب به معنی تلاطم و تکاپو که مثبت است و هم التهاب به معنی طب اجتماعی که از طریق آن بشود مسائل را کشف کرد. التهاب به معنی نشانه‌هایی از فروپاشی و از هم‌گسیختگی اجتماعی هم می‌تواند باشد. جامعه ایرانی پویا، کامل و متکثر است. جامعه ما در مقایسه با جوامع دیگر متفاوت بوده و یک جامعه کامل است. هرم سنی ما استوانه بوده و یک ترکیب متجانس دارد. جامعه ما به خودباوری رسیده و به دنبال انگیزه‌های بلند هستیم. این مجموعه ویژگی‌ها جامعه را هوشیار کرده و باعث شده جامعه حساسی داشته باشیم که همواره دارد رصد و پیگیری می‌کند.
۱۶ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۹
مناظره ریشه‌های تورم و راهکار‌های مهار آن/ رحیمی: دلار ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی در حال اصابت به هدف است
محمدطاهر رحیمی، کارشناس اقتصادی در برنامه «شاخص»: بر اساس گزارش بانک جهانی قیمت مرغ ۳.۲ دلار است. سوخت برای تولیدکنندگان ترکیه‌ای تقریبا رایگان است و قیمت مرغ در این کشور با قیمت مرغ کشور ما نزدیک است. دلار ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی هم اینک در حال اصابت به هدف است کما اینکه ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی هم به هدف اصابت کرده بود.
۰۷ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۲۸
مناظره بایسته‌های قیمت نرخ خوراک پتروشیمی‌ها/ موافق افزایش قیمت: تعطیلی متانولی‌ها و صادرات گاز یا گازوئیل ارزآوری بیشتری برای کشور دارد
مهدی هاشم‌زاده، کارشناس انرژی در برنامه «شاخص»: در دیگر بخش‌هایی که هدررفت انرژی وجود دارد، طرح‌هایی مانند کوپن انرژی، پلکانی کردن تعرفه و بهینه مصرف در حال اجرایی شدن است. اگر متانول نیاز داخل بود، مانند فولادی‌های یا پتروشیمی‌های اوره‌ای، رانت انرژی می‌دادیم، اما متانولی‌ها که ۹۵ درصد آن به چین صادر می‌شود پذیرفته نیست. اگر تولید متانول متوقف شود ارزآوری صادرات گازوئیل بیشتر است.
۰۷ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۶
مناظره بایسته‌های قیمت نرخ خوراک پتروشیمی‌ها/ مخالف افزایش قیمت: اجازه بدهیم سازوکار بازار قیمت گاز را مشخص کند
امیر سیدی، کارشناس بازار سرمایه در برنامه «شاخص»: اگر گاز ایران خریدار به قیمت مناسب داشت صادر کنیم. متانولی‌های هزینه گاز را پرداخت می‌کنند از سوی دیگر ارز‌های صادراتی خود را نیز به قیمت تعیینی بانک مرکزی می‌فروشند. در این شرایط پیشنهاد می‌دهند که نرخ گاز صنایع بشود صادراتی، آیا کشور‌هایی که خود تولیدکننده انرژی هستند با صنایع اینگونه رفتار می‌کنند؟
۰۷ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۳
مناظره بایسته‌های قیمت نرخ خوراک پتروشیمی‌ها/ مخالف افزایش قیمت: افزایش قیمت گاز متانولی‌ها به مردم و حتی دولت ضربه می‌زند
امیر سیدی، کارشناس بازار سرمایه در برنامه «شاخص»: وقتی در شرایط تحریمی هستید نباید بگردیم صنعتی که در حال سوددهی است را پیدا کنیم و بگوییم سود آن هم برسد به دولت البته به نظر من دولت به خودش آسیب می‌زند به دلیل اینکه 70 درصد سهام در بازار به شکلی است که مردم ذی نفع آن هستند بصورتی که یا سهام عدالت یا سهام صندوق‌های بازنشستگی است. اتفاقی رخ می‌دهد-قیمت گاز افزایش پیدا می‌کند- و 70 هزار میلیارد تومان جا به جا می‌شود، همین صندوق‌های بازنشستگی به کسری می‌خورند و دوباره دنبال دولت می‌روند تا از آن پول بگیرند، چه کسی در این شرایط ضرر می‌کند؟
۰۷ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۴۶
مناظره بایسته‌های قیمت نرخ خوراک پتروشیمی‌ها/ موافق افزایش قیمت: از جیب صنایع داخلی به بازار‌های خارجی یارانه می‌دهیم
مهدی هاشم‌زاده، کارشناس انرژی در برنامه «شاخص»: اگر نرخ خوراک پتروشیمی‌ها را اضافه کنیم چه اتفاقی رخ می‌دهد؟ تنها صنعتی که نرخ خوارک بصورت جدی روی آن تاثیر می‌گذارد صنایع متانولی است. متانولی‌ها تنها صنعتی هستند که بیش از ۹۵ درصد تولیدات آن‌ها صادر می‌شود، یعنی رانت خوراک و یارانه انرژی به صنعتی داده می‌شود که اساسا نیاز داخلی ندارد، عمده صادرات این محصول به چین است و ما در حال پرداخت یارانه انرژی به این کشور هستیم. اگر گاز که به صنایع متانولی داده می‌شود، خودش به صورت ماده اولیه صادر شود سودش بیشتر از محصول نهایی صنایع متانولی است.
قبلی۳بعدی