۰۲ دی ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۷
زیدآبادی: چرا دولت جرات نزدیکی به قیمت بنزین را ندارد؟
احمد زیدآبادی، روزنامه‌نگار در مناظره با علی خضریان در دانشگاه امیرکبیر: حکمرانی درست یا از طریق مدل دموکراتیک و مشارکت مردم است یا از مدل چینی که بالاخره می‌تواند مشکلات اقتصادی را حل کند. اما نه این شده و نه آن شده. اما نه این شده نه آن شده. چرا این دولت جرئت نمی‌کند به قیمت بنزین و یارانه صد میلیارد دلاری آن نزدیک شود؟ وقتی مشکلات انباشت می‌شود فقط یک راه حل فاشیستی باقی می‌ماند!
۰۲ دی ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۱
خضریان: خیلی وقت است دو قطبی اصلاح‌طلب-اصول‌گرا در جامعه معنا ندارد/ زیدآبادی: فقط یک بار رأی دادم و از اصلاح‌طلبان نیستم
در مناظره دانشگاه امیرکبیر مطرح شد؛ خضریان، نماینده مجلس: خاتمی، عارف را قانع کرد به نفع روحانی کنار برود چون ایده بستن با کدخدا را داشت. بدون ایده اقبال مردم را از دست می‌دهید. در دولت قبل با آینده فروشی و فروختن اوراق قرضه به مردم توسط روحانی، باعث شدند دولت فعلی چندین میلیارد سود سالانه پرداخت کند./ زیدآبادی، روزنامه‌نگار: من هیچ وقت بخشی از اصلاح طلبان نبودم. یک بار در انتخابات شرکت کردم و آن هم سال ۸۸ بود. من با آقای کرباسچی اختلاف فکر و نظر دارم.
۲۰ آذر ۱۴۰۲ - ۱۸:۴۴
عضو هیئت امنای صندوق تامین اجتماعی: اگر اصلاحات به درستی انجام شود صندوق های ما دچار بحران مالی نمیشوند
محمدحسین مردی، عضو هیئت امنای صندوق تامین اجتماعی و کارشناس بیمه‌های اجتماعی در نشست مناظره با موضوع «افزایش سن بازنشستگی»: درباره این موضوع که بگوییم افزایش سن بازنشستگی عادلانه هست یا خیر نمی‌توان گفت، اما اگر اصلاحات انجام نشود وضعیت بدتر خواهد شد. بار مالی صندوق‌ها  ۹۰ درصد نیست ۴۰ درصد است و بقیه را به موارد مازاد ارجاع می‌دهند. صندوق‌ها دچار بحران مالی نخواهند شد اگر اصلاحات به موقع انجام شود. بدهی‌های دولت باید هر ساله برطرف شود و اگر برطرف نشود صندوق‌ها مجبور هستند که وام دریافت کنند که بار مالی آن‌ها افزایش پیدا می‌کند.
۲۰ آذر ۱۴۰۲ - ۱۸:۴۳
عضو هیئت امنای صندوق تامین اجتماعی: متناسب سازی باید انجام شود اما به شرط ضمانت تامین مالی
محمدحسین مردی، عضو هیئت امنای صندوق تامین اجتماعی و کارشناس بیمه‌های اجتماعی در نشست مناظره با موضوع «افزایش سن بازنشستگی»: یکی از مشکلات شرکت‌های ذیل صندوق‌ها که باعث می‌شود در سرمایه گذاری دچار مشکل بشوند این است که تراز مالی باید داشته باشند، مانند شرکت هپکو که خودش به کارمندان بدهکار بود و در واقع زیانکار است. رشد مصارف صندوق‌ها آنقدر زیاد است که هرچقدر سرمایه را زیاد کنید نمی‌توانید پوشش دهید، باید اصلاحات انجام شود. در سیاست‌های کلی ابلاغ شده رهبر معظم انقلاب بحث متناسب سازی آمده است، اما بحث این است که در بند چهار گفته شده بار مالی آن باید دیده شود. باید از نمایندگان بپرسیم که چطور شما سیاست‌های کلی را در نظر نگرفتید. افزایش سن واقعا سیاسی بود، متناسب سازی باید اتفاق بیوفتد منتهی با ضمانت بار مالی.
۲۰ آذر ۱۴۰۲ - ۱۸:۴۳
دهقان‌کیا: اصلاح ساختار جدی باید در صندوق‌ها رخ دهد
نماینده کانون کارگران بازنشسته سازمان تامین اجتماعی در نشست مناظره با موضوع «افزایش سن بازنشستگی»: در رابطه با شرکت‌های سازمان تامین اجتماعی بالای ۵۰ درصد سود داریم و در هر شرکتی که دولت واگذار کرده زیان ده هستیم. اصلاح ساختار‌ها باید انجام شود و اگر دولت مدیریت کند بهتر از این نخواهیم شد. سازمان تامین اجتماعی با ۵۲ میلیون نفر تحت پوشش نیاز به یک بانک دارد که حساب و کتاب‌ها را جمع بندی کند. بانک رفاه را به همین منظور به تامین اجتماعی اضافه کردیم. ۲۳ درصد از حداقل حقوق بگیران مستاجر هستند و دولت اصرار دارد که از جیب حداقل بگیران کسری خود را جبران کند. بانک رفاه اگر از دست ما خارج شود و اگر نتوانیم پول آن را تامین کنیم دچار مشکل می‌شویم، ما نمی‌توانیم بانک رفاه را واگذار کنیم.
۲۰ آذر ۱۴۰۲ - ۱۸:۴۳
عضو هیئت امنای صندوق تامین اجتماعی: به علت نزدیکی به انتخابات احتمالا نماینده‌ها مصوبه سن بازنشستگی را لغو میکنند
محمدحسین مردی، عضو هیئت امنای صندوق تامین اجتماعی و کارشناس بیمه‌های اجتماعی در نشست مناظره با موضوع «افزایش سن بازنشستگی»: در دو سال اول برنامه پنج ساله هیچ اتفاقی نمی‌افتد و این قانون صرفا ۹ ماه اثر دارد. متن مصوبه را شورای نگهبان رد خواهد کرد. اگر ماده برگردد احتمالا به علت اینکه نزدیک انتخابات هستیم نماینده‌ها نیز این مصوبه را متوقف خواهند کرد. بار مالی این مصوبه برای صندوق‌ها به شدت کم است. مشخصا بند ۳ ماده ۱۸ برنامه هفتم گفته ایجاد هرگونه تعهد مالی بدون تامین اعتبار مورد نیاز ممنوع است، بار مالی آن باید توسط دولت مشخص شود.
۲۰ آذر ۱۴۰۲ - ۱۸:۴۲
عضو هیئت امنای صندوق تامین اجتماعی: اگر بحران صندوق‌های بازنشستگی الان برطرف نشود شرایط بدتر خواهد شد
محمدحسین مردی، عضو هیئت امنای صندوق تامین اجتماعی و کارشناس بیمه‌های اجتماعی در نشست مناظره با موضوع «افزایش سن بازنشستگی»: اگر احیانا صندوق‌های بازنشستگی بحران خود را برطرف نکنند شرایط بدتری ایجاد می‌شود. اگر سازمان تامین اجتماعی همسان سازی میکند حتما باید از جانب دولت تامین مالی شود. عملا میشود گفت برنامه هفتم در راستای بند سه و چهار سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری نیست. اگر این روند بدهی‌های صندوق‌ها به همین گونه باشد بودجه کشور حتی نمی‌تواند سازمان تامین اجتماعی را پوشش دهد یعنی اینکه نقدینگی تولید کنیم و بازنشستگی پرداخت کنیم. اصلاحات برای نسل فعلی هم موثر خواهد بود. ممکن است برای نسل فعلی فشاری ایجاد کند، اما برای نسل بعد موثر باشد.
۲۰ آذر ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۶
عضو هیئت امنای صندوق تامین اجتماعی: متن مصوبه افزایش سن بازنشستگی یک متن متفاوت از آنچه در صحن مطرح کردند شده است
محمدحسین مردی، عضو هیئت امنای صندوق تامین اجتماعی و کارشناس بیمه‌های اجتماعی: متنی که دوستان در صحن می‌گفتند تغییر کرده است که برای ما تعجب بر انگیز بود. وضعیت فعلی سازمان به نحوی است که برای تراز شدن یعنی منابع مساوی مصارف شود باید حقوق زیادی از شما بگیرند تا وضعیت درست شود. خیلی از صندوق‌های ما ورشکست شده اند. دولت باید بدهی خود را به صندوق‌های بازنشستگی پرداخت کند در غیر اینصورت صندوق‌ها باید بهره بگیرند، اما با بدهی‌های دولت مشکل برطرف نخواهد شد.
۲۰ آذر ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۳
دهقان کیا: کارگران قبل از رسیدن به سن بازنشستگی جدید از کار می‌افتند
نماینده کانون کارگران بازنشسته سازمان تامین اجتماعی در نشست مناظره با موضوع «افزایش سن بازنشستگی»: این سیاست‌های غلط دولت‌های گذشته و ادامه آن در دولت فعلی است که سازمان تامین اجتماعی را به سمت ورشکستگی میبرد. در بند ۴ سیاست‌های کلی درباره سازمان اجتماعی این است که بدهی دولت به صندوق پرداخت شود. اول باید این هزینه‌های گزاف که الان است جلوی شان گرفته شود. اول مدیریت سازمان گرفته شد و الان اموال سازمان گرفته می‌شود. افزایش سن سابقه شاید در شرکت‌های بزرگ جواب بدهد، اما کارگران و شرکت‌های کوچک اصلا به آن حداقل سن هم نمی‌رسند، قبل از آن از کار می‌افتند.
۲۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۷
سرانجام مقاومت غزه چه خواهد بود؟
احمد زیدآبادی، روزنامه نگار: درصد محقق شدن سناریو پیروزی حماس در این جنگ تقریبا صفر است و سناریوی صلح دو دولت تنها راه پیش رو است. اسرائیل تجربه جنگ زمینی را داشته است و از زمان تشکیلات فتح با جنگ‌های زمینی درگیر بوده است. / حسین جابری انصاری، سخنگو پیشین وزارت خارجه: ما در طول این تاریخ جنگ‌های اسرائیل با دو عقب نشینی بزرگ و بی قید و شرط اسرائیلی‌ها مواجه بودیم و تجربه سوم هم همین ۷ اکتبر رقم خورد. در همین معادله که یک طرف آن ارتش تا دندان مسلح اسرائیل وجود داشت مقاومت غزه این اتفاق بزرگ را رقم زد. ماموریت اسرائیل برای از بین بردن کامل حماس تقریبا غیرممکن است.
۲۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۴
جابری انصاری: مذاکره اولیه برای صلح بدون مقاومت ممکن نیست
حسین جابری انصاری، سخنگو پیشین وزارت خارجه: اسرائیل می‌گوید موضوع بازگشت آوارگان کاملا منتفی است، دولت جدیدی از فلسطین اگر قرار باشد وجود داشته باشد اراضی به هم پیوسته‌ای ندارد، هیچ چیزی به فلسطین نخواهیم داد. در شرایط حال حاضر آقای ابومازن هم با تمام باور‌هایی که به صلح و سازش دارد تا الان نتوانسته است پیشنهاد اسرائیلی‌ها را امضا کند. حتی اگر کسی باور دارد که امیدی برای صلح و تئوری دو دولت وجود داشته باشد بافت اسائیل نمی‌پذیرد و تا مادامی که مقاومت وجود نداشته باشد همین طرح اولیه تئوری صلح هم نمیتواند اتفاق بیفتد.
۲۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۳
جابری انصاری: تئوری صلح دو دولت غیر ممکن است
حسین جابری انصاری، سخنگو پیشین وزارت خارجه: در تابوتی که به نام صلح دو دولت برخی نامیده اند اصلا جنازه‌ای وجود ندارد. از سال ۲۰۰۳ به بعد جریان چپ اسرائیل که موسس آن بود از مرکز قدرت به حاشیه پرتاب شد و هم اکنون اصلا جناح چپی در اسرائیل وجود ندارد. مسئله و تئوری دو دولت به خاطر ساختار اسرائیل قابل اجرا نیست.
قبلی۲بعدی